In ce masura afecteaza actiunile noastre pe ceilalti

actiuni

Suntem toti la fel, avem sentimente si emotii. Ceea ce ne blocheaza in a vedea totul despre noi tine de faptul ca oamenii sunt condusi de frica. Oamenii care judeca si critica se comporta asa pentru ca nu-si dau seama, si nici nu realizeaza ce costuri implica aceste lucruri. De aceea, devenind constienti de actiunile noaste dar si de ganduri, faptele si actiunile noastre devin importante. Tot ceea ce facem are un anumit efect asupra celor din jurul nostru.

Banuiesc ca ai zis cuvinte urate unei persoane care iti era alaturi. Insa, ai observat vreodata ce efect a avut acest lucru asupra ta? Buniesc ca nu a fost unul bun. Cand spunem lucruri urate cuiva, suntem condusi de eul nostru interior, care ia nastere in urma fricii, furiei sau tristetii.

Daca ne deschidem sufletul catre cineva inseamna ca ne facem vulnerabili in fata acestor oameni. Insa, daca suntem costienti ca acestia ne pot jigni, intr-un mod constient sau inconstient, atunci putem alege sa oprim aceste reactii pe care dorim sa le exteriorizam si noi la randul nostru, ca raspuns la ceea ce am auzit.

Comentariile dureroase si jignirile ne raman in minte mult timp, si de aceea este foarte important sa fim contienti de ceea ce se intampla. Tot ceea ce facem si spunem are un efect asupra oamenilor, insa nu stim in ce masura. Trebuie sa incetam sa actionam intr-un mod inconstient fata de ceilalti, pentru ca unele jigniri apar intr-o clipa, iar anularea lor poate tine o viata intreaga. Putem doar sa ne cerem scuze pentru actiunile noastre, insa nu putem impune ca persoana pe care am jignit-o sa uite ceea ce am zis.

Pe de alta parte, suntem constienti de gandurile si actiunile noastre abia in momentul in care suntem atacati de cineva. Cu toate acestea, putem alege sa diminuam comentariile sau actiunile lor. Putem deveni constienti de faptul ca aceste persoane sufera, iar ceea ce zic sau fac pot fi un raspuns fata de comportamentul nostru. Nicio persoana fericita nu incepe sa jigneasca si sa critice pe cineva fara motiv.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *