Infiintare de firma si ce urmeaza

Cel mai probabil in momentul in care ai decis sa iti deschizi o firma stii deja ce tip de activitate vei avea. Doar ca fie entuziasmul de inceput, fie vorba de efectiv lipsa de informare se prea poate sa te blochezi la urmatorii pasi. Asadar, ai bifat pasul de realizare a firmei; acum ce urmeaza?

Nici ceea ce tine de infiintari firme nu este un pas de ignorat. Doar ca trece si acesta mai ales daca stii pe cine sa mizezi cand sa faci acest pas. Apoi urmeaza si alti pasi ce tin de organizare si de impunere legala, exact asa cum spun si legile in vigoare.

Ar fi indicat ca mai apoi sa urmezi pasi precum:

  1. Achizitia de stampila. Asta inseamna 2 daca este sa tii cont de firma specializata de cotnabilitate. Si pentru a obtine stampila trebuie sa ai CUI-ul firmei si sa te legitimezi la momentul oportun.
  2. Un cont este de asemenea necesar. Pana la urma ar fi stupid ca tocmai o firma sa nu aiba cont. De regula este un cont in lei insa nu e musai doar asa si doar acesta.
  3. Cauta o firma de contabilitate cu care sa colaborezi. Asta inseamna sa mergi dupa recomandari de ce nu sau chiar poate sa iti gasesti doar un contabil care sa te ajute cu buna functionare a unei firme.
  4. Achizitioneaza un registru unic de control, registru contabil, facturi si chitante.

De restul incepi sa te ocupi in echipa cand incepi deja sa muncesti cu cei care iti devin angajati, colaboratori si asa mai departe.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *