Infiintare SRL-D – pasi de urmat

infiintare srl-d

Daca toata lumea stie ce inseamna un SRL – societate cu raspundere limitata, adica asociatii au raspundere in societate in limita aportului pe care il aduc, infiintarea unui SRL are acum o alternativa pentru persoanele tinere.

Intreprinzatorii si tinerii cu idei de afaceri pot sa paseasca in lumea afacerilor printr-o simpla infiintare SRL-D. Ce inseamna un SRL-D? D-ul vine de la debutant si de cele mai multe ori este de preferat infiintarii unui SRL normal. Exista totusi si cateva conditii pe care un antreprenor trebuie sa le indeplineasca pentru ca o infiintare SRL-D sa poata fi facuta:

– sunt eligibile toate persoanele fizice ce doresc sa faca o infiintare SRL-D ce au varsta de pana la 35 de ani impliniti
– nu au calitate de asociat in vreo alta societate comerciala, nu au si nu au mai avut calitatea de asociat intr-o alta societate
– pe langa obiectul de activitate principal, pot sa existe maxim 5 grupe de activitate secundara prevazute conform codului de activitati CAEN in vigoare

Odata indeplinite aceste conditii pentru infiintare SRL-D, se trece la urmatorii pasi, la intocmirea documentatiei si a tuturor demersurilor necesare infiintarii.

In primul rand se va verifica disponibilitatea si apoi se va rezerva denumirea societatii comerciale. La fel de importanta este si stabilirea unui sediu al societatii, iar in cazul in care acesta va fi situat intr-un bloc de locuinte, va fi necesar si un acord din partea asociatiei de proprietari si a vecinilor.

Specimenele de semnaturi autentificate la un notar ar fi urmatorul pas, se redacteaza ulterior actul constitutiv al societatii. Important de stiut in momentul in care se ia decizia de infiintare SRL-D este faptul ca acest tip de societate nu poate sa desfasoare anumite activitati comerciale precum comert cu bauturi alcoolice sau tutun sau activitati din domeniul agriculturii, desigur tinand cont si de numarul maxim de 5 domenii de activitate pe care le poate avea.

Avantajul pe care il prezinta infiintarea unui SRL-D fata de un SRL normal il reprezinta faptul ca nu exista costuri sau taxe de infiintare la Registrul Comertului. Printre alte beneficii ale unui SRL-D se mai numara si posibilitatea de finantare in suma de pana la 10.000 euro si chiar scutirea de la plata contributiilor de pensie din partea angajatorului pentru 4 angajati.

Orice intreprinzator tanar cu o idee de afaceri pe care vrea sa o puna in practica poate alege infiintarea unui SRL-D, cel putin pentru avantajul gratuitatii taxelor la Registrul Comertului. Prima afacere pentru un tanar de pana in 35 de ani poate fi un mare pas, de aceea aceste avantaje recomanda o infiintare SRL-D fata de infiintarea unuia normal.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *