Informatii de contabilitate

Contabilitatea furnizeaza companiilor diferite piese de informatii ce au legatura cu operatiunile unor afaceri. Acestea sunt des realizate de departamentul intern de contabilitate a unei firme si examinate de o firma publica de contabilitate. Afacerile mici au de cele mai multe ori informatii financiare semnificativ mai mici inregistrate in timpul procesului de contabilitate. Cu toate acestea, conducatorii unei afaceri deseoeri analizeaza aceste informatii financiare sa determine cat de bine opereaza afacerea lor. Informatiile de contabilitate pot de asemenea sa furnizeze o buna cunoastere a cresterii sau a extinderii operatiunilor afacerilor actuale.

Administrarea performantei

O folosire comuna a informatiilor de contabilitate masoara performanta diferitelor operatiuni de afacere. In timp ce declaratiile financiare sunt uneltele clasice de informatii ale contabilitatii folosita sa evalueze operatiunile de afacere, detinatorii afacerii ar putea dirija o analiza mai profunda asupra informatiilor cand analizezi operatiunile afacerii tale. Indicatorii financiari folosesc informatiile de contabilitate raportata de declaratiile financiare si se reduc la indicatorii de conducere. Acesti indicatori pot fi comparati cu alte companii in mediul afacerii sau standardele industriei. Acesta ajuta detinatorii afacerilor sa inteleaga cat de bine opereaza companiile comparat cu alte afaceri stabilite.

 Creeaza bugete

Detinatorii afacerii pot folosi des informatiile de contabilitate sa creeze buget pentru companiile lor. Informatiile financiare de contabilitate istorice au furnizat detinatorilor afacerilor cu o analiza detaliata a cum si-au cheltuit banii companiile pe anumite functii ale afacerii. Detinatorii afacerilor deseori iau aceste informatii de contabilitate si dezvolta buget in viitor pentru a se asigura ca au o harta financiara asupra afacerii lor. Aceste bugete pot fi reglate bazat pe informatiile de contabilitate actuale pentru a asigura detinatorii afacerilor nu se limiteaza la cheltuirea pe resurse economice critice.

Deciziile afacerilor

Informatiile de contabilitate sunt folosite comun pentru a lua deciziile in afacere. Deciziile ar putea include extinderea operatiunilor actuale, folosirea resurselor economice diferite, achizitionarea noilor echipamente sau facilitati, estimarea vanzarilor din viitor sau analiza noilor oportunitati de afacere. Informatiile de contabilitate de multe ori furnizeaza detinatorilor de afacere informatii despre costul diferitelor resurse sau operatiunilor afacerii. Aceste costuri pot fi comparate cu potentialul venit ale asupra noilor oportunitati in timpul procesului de analiza financiara. Procesul ajuta detinatorii afacerilor sa inteleaga cum pot fi afectate operatiunile actuale ale afacerii cand isi extind sau cresc afacerile. Oportunitatile cu potential de venit mic si costuri mari sunt de multe ori respinse de detinatorii afacerilor.

Deciziile de investitie

Detinatorii de afaceri externe folosesc informatiile de contabilitate deseori pentru a lua decizii de investitii. Bancile, creditorii si investitorii privati, deseori analizeaza informatiile de contabilitate ale unei companii pentru a-si observa sanatatea financiara si profitabilitatea operationala. Aceasta furnizeaza informatii daca este sau nu o afacere mica o investitie inteleapta. Multe afaceri mici au nevoie de finantare externa pentru a incepe sau a creste. Incapacitatea de a furniza creditorii sau investitorii cu informatii de contabilitate poate limita sever oportunitatile financiare pentru o afacere mica.

Asa ca, de cele mai multe ori este bine ca fiind detinator al unei afaceri sa ai parte de consultanta fiscala venita din partea unei firme de contabilitate profesionista.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *