Inteligenta copilului tau

Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu isi doreasca ca micutul lui sa fie o persoana inteligenta. Parintii fac foarte multe lucruri si eforturi pentru ca micutii sa fie cat mai inteligenti si pentru a le dezvolta starea psihica ei incep sa le explice tot felul de lucruri din mediul inconjurator, le spun povesti sau ii invata poezii.

Putini oameni stiu ca perioada intrauterina este foarte importanta si poate ca cea mai importanta pentru dezvoltarea copilului. In momentul in care se afla in burtica mamicii, este foarte important ca aceasta sa aiba un stil de viata cat mai sanatos. Comportamentul mamei este foarte important iar stilul ei de viata este si mai important. Este foarte important sa aveti o alimentatie sanatoasa, sa nu consumati alcool sau tutun. Va dati sau nu seama aceste lucruri contribuie foarte mult la sanatatea fizica si psihica a copilului.

Apoi, mediul in care mamica isi desfasoara activitatile este de asemenea, important. Trebuie sa fie calma, linista, sa nu se streseze pentru ca si aceste lucruri, aparent neimportante, contribuie la starea de sanatate a copilului.

De foarte multe ori mamicile nu isi dau seama ca laptele matern ajuta foarte mult la dezvoltarea copilului. Chiar daca laptele praf din comert are destul de multe proprietati, nu trebuie sa neglijati faptul ca micutul are nevoie de laptele matern. Acesta contine de 400 de ori mai multi nutrienti care bineinteles ca contribuie si acestia la buna functionarea a organismului copilului.

O greseala foarte des intalnita in randul parintilor este ca fac greseli de vorbire in ceea ce priveste copilul. Multi parinti  cred ca copii lor sunt prea mici ca sa inteleaga unele cuvinte si din aceste motive ei incep sa silabiseasca, sa stalceasca sau sa se comporte cu ei ca si cum nu ar intelege. Oricum ar fi, este foarte important sa vorbiti cu copilul corect pentru ca acesta sa isi dezvolte maturitatea si inteligenta.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *