Interviul pentru locul de munca

Interviu video

Dupa ce termini facultatea si iti iei cateva saptamani de vara libere pentru odihna, iti dai seama la un moment dat ca nu mai poti sta pe banii parintilor si trebuie sa-ti gasesti un loc de munca. Sigur, daca ai terminat medicina sau te-ai pregatit pentru o cariera in armata, nu va trebui sa stai sa cauti – pentru restul, trebuie sa tinem minte ca se gasesc multe locuri de munca in Bucuresti, asa ca nu trebuie sa disperi daca nu iti gasesti din prima. Mai mult chiar, s-ar putea sa-ti gasesti un loc de munca in afara specializarii facultatii pe care ai terminat-o, atata timp cat ai aptitudinile necesare pentru un loc de munca.

Cu totii stim cum merge treaba: iti printezi un CV european si il lasi la sediul unei firme sau il trimiti prin e-mail, esti sunat cand sa vii la interviu, la care mergi aranjat, barbierit, la camasuta etc. Chiar daca vrei sa te angajezi la Mc Donald’s, aceste lucruri fac o diferenta foarte mare. Apoi, participi la un interviu, la care nu trebuie sa ai emotii. Atata timp cat tot ceea ce scrie in CV este adevarat, nu ai de ce sa te ingrijorezi. Intr-un final, afli daca ai fost angajat sau daca “te anunta” ei.

Tehnologia incepe sa domine tot mai mult viata noastra. Daca trimiterea unui CV pe e-mail este un lucru cu care ne-am obisnuit deja, mai nou a aparut interviul prin camera video. Acest lucru a aparut ca urmare a faptului ca avem tot mai putin timp. Astfel, in loc sa se piarda timpul prin calatorii si asteptari, seful poate sa-i chestioneze pe aplicanti prin web, acestia aflandu-se in confortul propriei case, lucru care reprezinta un alt avantaj – atunci cand simti ca esti pe teritoriul tau, ai mai multa incredere in tine, decat daca atunci cand mergi in sediul firmei pentru interviu.

Pentru acest tip de interviu, trebuie sa dai atentie anumitor aspecte, la care nu te-ai fi gandit, poate. De exemplu, camera web trebuie asezata pentru a privi usor deasupra nivelului fruntii – nu numai ca arati mai bine in momentul in care camera capteaza de deasupra imaginea, dar si privirea orientata usor exprima putere si incredere. De asemenea, trebuie sa nu uiti de contactul vizual – in loc sa privesti desktop-ul calculatorului, priveste camera, deoarece lipsa unui contact vizual este considerat ca fiind un lucru care reprezinta neincrederea, acest lucru putandu-ti afecta sansele de angajare.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *