Invata sa daruiesti.Doneaza!

Trecem fara doar si poate printr-un moment de criza economica, sociala, culturala si mai ales morala! Sunt din ce in ce mai putin oameni care isi ofera ajutorul dezinteresat, iar majoritatea fac parte din categoria persoanelor care din putinul lor au invatat sa imparta si pentru semenul aflat poate intr-o situatie mult mai delicata, dar poate la fel de grea.Cu alte cuvinte, sunt putini oameni cu bani care chiar au invatat sa daruiasa ceva comunitatii, societatii si care doneaza sume mari fara sa pretinda ceva. Majoritatea oamenilor sarmani reusesc mult mai bine sa inteleaga situatia unor persoane aflate in dificultate deoarece chiar ei insasi se confrunta cu greutati, astfel incat empatizeaza mult mai bine.Daca observati dragi prieteni, bogatia, opulenta, dezumanizeaza si omul cade prada unor vicii potentate de senzatia de putere, multora netrecandu-le practic prin minte sa doneze sau sa isi ajute semenii si

Probabil stiti deja ca majoritatea petrecerilor organizate de “the rich people” sau a pretextelor de petrecere, o vanatoare se lasa de exemplu intodeauna cu bauturi fine, cocaina si fete de consumatie, altfel spus orgii. Probabil ati inceput din ce in ce mai des sa auziti de o noua mentalitate promovata la televizor, de faptul ca uneori nu poti schimba nimic, de neputinta omului in fata acest colos numit sistem care genereaza saracie si inegalitate si care practic creeaza o anumita stare de automultumire,  gandind cam asa:

“Uite eu macar o duc cum o duc, macar am ce manaca in ziua de maine, iar eu ca fiinta nu sunt dator fata de tine, pentru ca eu m-am nascut de exemplu in Europa, iar tu din Liberia e normal ca sa mori la 37 ani ucis de focuri de arma sau malnutritie…la fel cum eu sunt strivit de cei mai puternici decat mine, la fel esti si tu strivit de mine…astfel spus peste cel mare il mananca pe cel mic”.

De asemenea in toate exemplele date mai sus, vad o rinocerizare si o profunda dezumanizare a oamenilor, care nu concep sa renunta la bucatica lor pentru tine sau pentru mine. Nici eu nu imi propun sa schimb lumea, nici tu nu poti sa schimbi lumea draga prietene, insa macar poti sa donezi pentru un semn aflat intr-o situatie infinit mai grea decat tine. Viata ta, viata mea sau a parintilor tau ar putea depinde de un ajutor financiar, iar faptul ca viata devine din ce in ce mai des conditionata de bani e un lucru trist pentru omenire.

Poti sa incepi de azi sa daruiesti. Doneaza online pentru Speranta pentru Romania.Poti incepe  directionand 2 % la suta din impozitul pe venit.

You May Also Like

About the Author:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *