Izolati-va locuinta !

Majoritatea dezvoltatorilor care se respecta nu mai construiesc fara sa asigure o izolatie termica, care se face deobicei cu polistiren expandat.

Polistirenul s-a descoperit in jocurile copiilor, iar in cele din urma constructorii au dat de el si s-au gandit sa-l foloseasca ca material termizolant, fiind in cele din urma adaugat in programele de reabilitare a cladirilor din primarii.

Toata lumea foloseste polistiren, fie in constructia blocurilor noi, fie in constructia caselor, iar frigul inceteaza sa ne mai deranjeze ca pe vremuri. Mai demult casele si blocurile nu erau izolate, iar oamenii inghetau de frig in casa si incercau sa se incalzeasca cum puteau, platind caldura aproape degeaba, blocurile nefiind izolate nu aveau cum sa pastreze caldura.

Daca un bloc sau o casa este izolata in mod corespunzator, teoretic nu ar trebui sa porniti caldura cand este frig afara, caci inauntru ar trebui sa se mentina o caldura constanta de pana la 20 de grade Celsius, iar caloriferele de multe ori nici nu trebuie pornite, fiindca nu este frig, consumul de caldura scazand, chiar si cel de energie electrica, oameni folosind tot felul de mijloace pentru a se incalzi, iar economia e in floare.

Pentru a va izola casa sau apartamentul de la bloc, folositi www.e-izolatii.ro, un magazin online, proprietate a MTM Izolatii & Constructii S.R.L. Acestia prezinta un portofoliu destul de larg, fiind o companie romaneasa cu capital privat ce livreaza materiale necesare pentru izolatiilor pentru constructii destinate instalatiilor tehnologice, cladirilor industriale, hoteliere sau rezidentiale. Calitatea va va surprinde, rapiditatea si seriozitatea lor asemeni.

Atat izolatiile exterioare cat si cele interioare prezinta avantaje, dar de obicei nu se folosesc amandoua, depinzand de alegerea clientului, fie vrea izolatie exterioara, fie interioara.

Izolatia exterioara se face pentru a nu patrunde frigul inauntru, iar in 2 ani aceasta ar putea fi obligatorie la blocurile de locuinte. Iar atunci cand ne punem o izolatie exterioara trebuie intai gandita, majoritatea blocurilor si caselor noi, fiind realizate intr-un timp record, nu sunt realizate in mod corespunzator si de aceea nu functioneaza cum trebuie izolatia.

Folosind o izolatie exterioara nu pierdeti spatiu din casa sau apartament si puteti sa faceti orice modificari inauntru, avand un perete de beton, ci nu rigips pe care puteti cu usurinta sa-l deteriorati.

In principiu izolarea exterioara a unui bloc se face plachand cu placi de polistiren expandat cu grosimi variate depinzand de alegerea clientului, apoi se fixeaza in niste suporti speciali si se lipesc cu adeziv, acoperindu-se in cele din urma cu mortar.

In caz de aveti o casa de lemn frumos amenajata, nu are rost sa o stricati facandu-i o izolatie exterioara. In acest caz folositi izolatia interioara. Izolatia interioara se face de asemeni cu polistiren expandat, dar se monteaza mult mai usor, insa trebuie sa va mutati caloriferele.

Daca nu vreti o izolatie interioara cu polistiren, o puteti face cu rigips si vata minerala, devenind mai complicat. Insa cu acest tip de izolare se pot corecta imperfectiunile tavanului, se pot masca tevile de calorifer, dar partea proasta e ca se pierde din spatiul camerei.

Nu ezitati sa va izolati locuinta, indiferent daca e casa sau apartament, fiindca veti plati mai putin la caldura si veti fi mult mai multumiti de locuinta in care stati.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *