Jocurile si energizantele l-au bagat in coma

energy-drinksUn baiat din Norvegia in varsta de numai 14 ani a fost spitalizat pentru insuficienta renala dupa ce a baut 4 litri de bautura energizanta ce continea cofeina, in timpul unui maraton de jocuri video ce a durat 16 ore.

Henrik Eide Dahl a lesinat in restaurantul cu autoservire de la scoala sa la sfarsitul unui asa zis “Lan Party”, un grup de jucatori ce si-au legat computerele in reteaua locala a scolii.

Dahl sustine ca juca Call of Duty, apoi a vazut totul intunecat si a lesinat. Adolescentul a fost dus la spitalul din Lillehammer, unde conditia sa s-a agravat, cu rinchii sai incepand sa esueze. Dupa ce a cazut in coma, a fost sustinut in viata de o masca de oxigen si perfuzii.

Acesta sustine ca in momentul in care s-a trezit era ingrozit, primul lucru pe care si-l aminteste de la spital fiind fratii sai care stateau la marginea patului si plangeau. Dahl a petrecut 13 zile in spital si inca ia medicamente pentru a-si controla presiunea ridicata a sangelui.

El sustine ca a fost foarte inspaimantator si a invatat ca nu este bine sa bei atat de multa bautura energizanta, insa este multumit de starea sa si spune ca se simte mai bine pe zi ce trece, aproape simtindu-se normal din nou.

Anne Kathrine Duns, doctorita care l-a trat in spitalul din Lilehammer, spune ca Dahl a fost cat pe ce sa moara. Aceasta sustine ca viata lui Dahl a fost grav amenintata, fiind afectat sistemul nervos central, cel cardiovascular, plamanii si rinichii. Doctorita sustine ca desi a facut cateva teste, ea si colegii sai doctori nu erau siguri de ce i-ar fi cauzat lesinul lui Dahl, desi spune ca ea suspecta ca bautura energizanta ar fi putut sa joace un rol.

Desi Dahl inca ia medicamente, el isi va reveni total in curand.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *