Lucruri care te aduc in pragul dependentei

Dependenta de alimente poate suna ciudat pentru unii insa este cu totul adevarata. Suntem dependenti de telefoane si internet, de tigari si alcool si nu este departe de aceleasi cazuri dependenta de alimente. Se manifesta in egala masura ca si cea pentru cu totul alte aspecte.

Cand vine vorba de dependenta alimentara suntem oarecum intrigati insa adevarul este ca multiplele optiuni de-a lungul timpului sunt cele care dovedesc ca gresim:

  1. Chipsurile sunt clar o optiune sarata pe care cei mici o adora si nu numai. Doar gandindu-ne la varietatea de tipuri ne dam seama ca exista o piata extinsa a celor care le consuma. Si cand asta se intampla la nivelul creierului exista o satisfactie aparte. Asta inseamna ca se transmit semnale ale starii de bine cand le rontaim la propriu si cand acest moment lipseste intervine irascibilitatea. Practic iti doresti din ce in ce mai mult.
  2. Nu departe de aceasta categorie se afla si cartofii prajiti care “actioneaza” pe aceeasi lungime de unda. Nu este de mirare ca stam prost cu nivelul de colesterol.
  3. Carnea procesata, o categorie foarte vasta, include o sumedenie de tipuri de carne. Aceasta este si ea foarte sarata in primul rand si mai cu seama pentru multitudinea de e-uri si aditivi se claseaza in lista produselor de care devii incet dar sigur un dependent.
  4. Cafeina si toate derivatele sale. Asta ar putea sa includa si cafeaua insa si bauturile energizante. Asadar acestea ajung sa iti dea dependenta pentru ca devin sursa ta de energie. Ca si cand nu iti pui la contributie propria secretie de adrenalina ci o stimulezi artificial. Si cand se intampla sa nu mai oferi organismului aceasta doza este total bulversat deci vei avea nevoie de asa ceva mereu si mereu.

Si lista nu se opreste aici.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *