Lucruri pe care trebuie sa le faci cel putin o data in viata ta!

Viata este scurta, se zice. Asadar, pentru a o trai din plin ar trebui sa profitam de fiecare ora din ea, si mai ales daca avem si bani agonisiti sau acestia nu sunt o problema a noastra, ar trebui sa investim in placerile noastre, in experimentarea a cat mai multe lucruri.

Mergi in safari

Dealurile Chyulu ale Kenyei, inspiratia lui Hemingway pentru cartea sa, Green Hills of Africa, sunt acolo unde trei parcuri nationale se imbina pentru a proteja leii, rinocerii, elefantii, bivolii si leoparzii, cele mai mari cinci animale din lume si protejate de lege, razboinicii Masai devenind protectorii lor si ghizi pentru turisti pe deasupra. 

Campi ya Kanzi, o cabana detinuta de Masai de aici, combina luxul cu salbaticia. Aici se desfasoara plimbari cu partea de sus a jeep-ului deschisa pentru a vedea cat mai mult din viata din salbaticie posibil, in timp ce excursiile zilnice te lasa sa simti pulsul zonei. Un safari este o experienta unica in viata care te conecteaza cu o era care precede civilizatia. 

Prinde si gateste pastravi

A urmari, a prinde cu undita, a curata si apoi a-ti gati propriul pastrav este un ritual de trecere. Ia-ti undita, ia-ti cu tine momeala si alte instrumente pentru asa ceva, gaseste o apa care stii ca iti ofera asemenea tipuri de peste si indeletniceste-te cu aceasta activitate relaxanta.

Daca vei avea langa tine si cativa prieteni si o bere buna la rece, experienta va fi intregita si amintita mult timp de acum incolo. Dupa ce il vei fi prins, iti vei curata pastravul asa cum trebuie si vei incinge un gratar de pomina sau vei face o supa buna de peste la ceaun.

Alatura-te balenelor albastre, mergand cu caiacul

Cel mai mare mamifer din lume poate ajunge la o lungime de 100 de picioare(cam cat trei autobuze scolare) si poate cantari pana la 200 de tone, mai mult decat o turma intreaga de elefanti. Sute de asemenea leviatani isi petrec iarna in Marea Cortez, intr-o rezervatie ce tine de Baja Mexico numita Loreto Islands Bay Marine Park. Este singurul loc din lume unde poti merge cu barca ori caiacul alaturi de ele.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *