Mai lucreaza tinerii?

Am asistat in ultimii doi ani la un procent scazut de promovare la examenul de bacalaureat, iar numarul tinerilor care nu mai urmeazaz o facultate ci care pot doar sa studieze in cel mai bun caz la o scoala post-liceala este implicit extrem de mare.

Tanarul roman ramane acasa si nu migreaza spre un oras centru universitar, visand inca de pe acum ca pana la adanci batraneti sa scape de sub jugul parintilor, fiind impiedicat sa paraseasca orasul in care s-a nascut si sa inceapa o noua viata plina de provocari, mult ravnita viata de student. Cunosc multi tineri care raman cu parintii acasa, care nu muncesc si traiesc asadar pe spinarea “batranilor”. Cu fiecare an care trece, acestia pierd din potentialul care nu il dezvolta, numarul tinerilor care nu reusesc sa puna o caramida in formarea propriului lor viitor crescand si datorita crizei economice.

Din pacate sunt putini tineri care isi iau viata in piept si care lucreaza, mai ales in timpul verii, ca zilieri in constructii sau la mare/munte ca ospatari. Cum poate un tanar care nu lucreaza si care nu si-a definitivat pregatirea sa reuseasca in viata?Mai devreme sau mai tarziu acesta va ajunge la mila apropiatilor, iar celebrul dicton “munca te face liber” este necunoscut multor tineri care din pacate prefer sa depinda de parinti.

You May Also Like

About the Author:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *