Marii evazionisti ai tarii

Incep sa cred ca Romania e tara tuturor nedreptatilor. Am ramas blocat azi dimineata, cand am vazut ca cele mai importante stiri ale diminetii sunt reprezentate de sinuciderea unui angajat de la Mechel care nu si-a primit salariile compensatorii de mai bine de 3 luni si “perchezitiile” unor inspectori de la vama in Focsani, comuna Fitionesti in urma carora niste oameni harnici, rumeni in obraj si care probabil traiesc in conditii ca acum 100 ani (ma refer la apa calda, internet, asistenta medicala, caldura) au fost transformati peste noapte in evazionisti, producatori de alcool de contrabanda, de tuica si de vin care vezi dom’le ar prejudicia  statul cu neplata unor accize pe alcool.

Deci repet, sa intelgeti bine stirea, incercand sa las tonul revoltat, oamenii statului prin inspectorii de la vama au mers intr-un sat din Moldova in care fiecare taran are cel putin 50 L de tuica, deci e numai bun de plata unor accize pentru ca produce alcool, probabil si datorita viilor, zarzanelor ce cresc peste tot in satele din Moldova in livezi sau la marginea drumului. Astia is ce mai mari evazionisti ai tarisoarei, batranii de 80 ani care produc alcool folosind cazanul de tuica.

Si bunicul meu a avut un astfel de cazan si tin minte ca nu l-a declarat nici pe vremea lui Ceauescu. Observati “bogatia” taranului. Pivnita pline de ciolane de porc si de tuica asa cum probabil ii placea si lui Stefan cel Mare. Eh, va promit ca o sa caut mai multe detalii despre cum poti sa produci alcool in cantitati industriale, tuica de pruna adevarata dom’le.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *