Mark Zuckerberg cucereste lumea

mark-zuckerbergIn 2013, Mark Zuckerberg a luat o decizie importanta de design despre pagina sa de internet :  A scapat de “acebook”. Tot ceea ce-a ramas a fost un logo extrem de modest, o cutie de pixeli folosind doar litera mica “f”. Singurul loc in care vezi numele complet al companiei este dedesubt.

A devenit modest Zuckenberg ? Facebook a devenit atat de celebru incat nu trebuia nici sa mentionezi cand vedeai acel logo simplu, daca vezi Messenger nu e nevoie de brand sa-ti dai seama despre ce e vorba.

1,2 milarde de oameni folosesc acum Facebook macar o data pe luna, un numar ce a crescut cu 20% anul trecut. La un moment dat acea crestere trebuie sa incetineasca, sunt doar 2.5 miliarde de oameni pe internet la urma urmei. Apoi a venit achizitia lui WhatsApp de 19 miliarde de dolari.

Zuckerberg sustine ca WhatsApp valoreaza mai mult de 19 miliarde de dolari desi este greu sa faci aceasta investitie in zilele noastre. Acum ca Facebook mai detine o aplicatie, putem vorbi de o crestere pana la 2 miliarde de oameni care folosesc Facebook sau produse detinute de acest brand.

Mark Zuckerberg a construit o companie prompta si nelinistita, cu hacking si autoritatea sfidarii in cultura corporativa. Acesta a invatat de la greselile monopolilor din trecut, nu are aroganta lui Rockefeller si nici acritatea lui Bill Gates. Este chiar dispus sa fondeze competitorii.

Mark Zuckerberg incetul cu incetul, o sa cucereasca lumea. Acesta continua sa achizitioneze aplicatii, iar Facebook-ul nu este nici la jumatatea vietii, asa ca acesta o sa beneficieze de popularitate mult timp inainte.

La Twitter poti renunta, nici nu-i simti lipsa, dar incearca acelasi lucru cu Facebook-ul, de unde mai stii ce-au facut prietenii tai, ce poze si-au mai pus, ce locuri au mai cutreierat? Nu poti sta prea mult fara Facebook, trebuie sa intri macar o data pe zi sa vezi ce noutati mai sunt in cadrul anturajului tau.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *