Meseriile viitorului

Exista foarte multi tineri care isi doresc sa isi construiasca o cariera pe propria lor baza desi acest lucur pare a fi de multe ori ireal. Multi dintre tineri nu stiu cum ar putea sa isi construiasca propria viata.  Pe masura ce unele meserii supuse dezvoltarii tehnologice vor disparea, cei care le practicau ar trebui sa fie deja pregatiti pentru altceva. De altfel, viitorul pietei fortei de munca va aduce permanente schimbari, astfel incat populatia activa ar trebui sa urmeze programe de invatare continua. In continuare iti sugeram cateva domenii cu potential foarte mare pe viitor:

Pana la sfarsitul deceniului, asa-numitele joburi verzi vor avea o crestere spectaculoasa. Din ce in ce mai multe companii vor solicita specialisti care sa implementeze solutii de protejare a mediului inconjurator. Astfel, sectorul ecologist va oferi o gama larga de locuri de munca, de la tehnicieni de instalare a panourilor solare, la cercetare si dezvoltare, managementul deseurilor sau reducerea costurilor. Perioada de criza a stopat investitia in aceasta directie, dar specialistii estimeaza ca pana in anul 2016 numarul de locuri de munca in acest domeniu se va majora cu aproximativ 50%.

Online-ul este sectorul care va fi in continua crestere de acum inainte. Exista tendinta de a gasi in permanenta intrebuintari noi pentru acest mediu, ceea ce duce implicit la crearea de noi locuri de munca. Companiile vor continua sa fie prezente pe Internet si in viitor, ca o consecinta a mutarii audientei in mediul virtual. Pentru a nu pierde contactul cu clientii/consumatorii, firmele vor recurge la strategii online de atragere a publicului. Astfel, web developer-ii, web designerii, specialistii SEO, redactorii de continut online vor fi cautati si pe viitor.

Daca oamenii petrec din ce in ce mai mult timp pe Internet, atunci publicitatea trebuie sa urmeze tendinta. Acest fapt a dus la cresterea numarului de specialisti care se ocupa cu vanzarea de spatiu publicitar online. Functiile de online media planner si online media buyer vor fi foarte numeroase pe viitor. Pentru a ocupa unul din ele
trebuie sa ai creativitate, sa cunosti piata de online si nu in ultimul rand sa ai bune abilitati de negociere.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *