Momente de responsabilitate a copilului

Cine nu si-ar dori sa ofere o crestere si educatie cat mai buna copilului? Sigur ca toata lumea isi doreste ca micutul sau sa fie foarte bine crescut si  sa aiba cat mai multe calitati. In momentul in care vine pe lume un copil, tot universul nostru se invarte cu totul in jurul copilului. Sigur ca simtim nevoia sa il rasfatam foarte mult si nu ne mai dam seama ca unele rasfaturi sunt prea mari si aceste lucruri il deresponsabilizeaza pe copil in viitor.

Este foarte important sa stim ca exista momente in care trebuie sa lasam copilul sa isi dea seama singur ca a gresit si implicit sa suporte consecintele. Chiar daca simti foarte tare nevoia sa a-l ajuta pentru ca il vezi in situatie de panica, trebuie sa il lasi pe micut deoarece el are nevoie sa isi formeze propria personalitate si sa invete din greseli.

Exista anumite situatii in care nu trebuie sa ne implicam ci trebuie sa lasam copilul sa se confrunte cu consecintele provocate de propriile greseli pentru a se maturiza. Iata care sunt cateva dintre situatii in care nu t6rebuie sa te implici:

Scoala

Este foarte important sa nu iti cicalesti foarte mult copilul cu scoala. Sigur ca iti doresti sa aiba rezultate foarte bune la scoala insa daca este inca in clasele mici ar trebui sa il lasi sa faca ce vrea pentru ca doar asa va cunoaste senzatia de rusine in momentul in care este scos in fata clasei si isi va aminti ca i-ai zis ca se va face de ras daca nu invata.

Si este foarte important sa stii s aiti responsabilizezi copilul si nu sa suporti tu consecintele pe care ar trebui sa le suporte el. In plus, cu siguranta nu vei sta sa-l bati la cap sa te asiguri ca va urma instructiunile date de seful sau atunci cand va fi mare, la job.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *