Motivele aparitiei accidentelor de masina

Accidentele rutiere sunt tot mai dese atat in lume cat si in tara noastra. Un studiu arata ca ele sunt printre principalele cauze ale mortalitatii in lume.

Numarul mortilor si a ranitilor din cauza accidentelor rutiere creste excesiv . Zilnic , pe glob mor circa 3000 de persoane din aceasta cauza , ca  sa nu mai vorbim de numarul ranitilor. Tara noastra din pacate, este in top din cauza accidentelor rutiere. In fiecare an mor circa 2800 de persoane.

Un studiu arata ca in anul 2008 s-a inregistrat cel mai mare numar de decese din accidentele rutiere , la nivel european.

Acest lucru ar trebui sa ne ingrijoreze foarte serios. Cauzele producerii accidentelor rutiere sunt numeroase . Daca este sa vorbim in procente 58% din canducatorii auto se fac total vinovati, 23% pietonii, 9% motociclistii iar 10% sunt alte cauze.

Accidentele rutiere se produc in special din cauza ca soferii nu respecta legea. In primul rand excesul de viteza face zilnic numeroase victime. Soferii gonesc pe strazi cu viteze foaret mari astfel incat producerea unui accident este mai mult decat evidenta .

Un alt lucru foarte serios este si consumul de baturi alcoolice precum si stupefiante in timpul condusului. Sub efectele acestor substante soferul este incapabil sa conduca.

De asemenea neutilizarea centurii de siguranta ,precum si utilizarea telefonului mobil fara handsfree sau bluetooth. Astfel soferul nu este destul de concentrat sa manuiasca masina. Si oboseala produce accidente grave. Neacordarea prioritatii se numara si ea printre cauzele producerii accidentelor. Este important ca autovehiculul sa fie  adecvat conform vremii .

Soferii incalca zilnic legea fara sa fie constienti de riscul din jurul lor. Comportamentul soferilor in trafic ar trebui sa fie unul adecvat . Nu multe au fost certurile si bataile din trafic pe motive prostesti .

Este important sa respecti regulile de circulatie si sa iti iei toate masurile de siguranta atunci cand te afli la volan . Multi oameni mor fara sa aiba nicio vina.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.