Munca sau scoala?

Tocmai ce l-am sunat pe un prieten sa vorbim de inscrierea la facultate si ghiciti unde se afla? La munca, la lucru, ca zilier. Se auzea mai greu, se simtea ca omul munceste si ca sta in bataia soarelui.

Eu acum imi pun intrebarea; La munca de la 16 ani, dupa ce scoala nu mai e obligatorie, adica X clase sau la scoala pana la 30 ani? Se cunoaste ca scoala, facultatea facuta in Romania fara rezultate spectaculoase, adica 10 pe linie iti asigura totusi o mica sau mai mare sansa sa nu iti gasesti un job after…Am asistat la multe cazuri prezentate la tv in care doctoranzi sau masteranzi intr-un anumit domeniu nu si-au gasit loc de munca decat intr-un sector in cel mai fericit caz asemanator celui pentru care sau pregatit, insa prost platit.Astfel ma intreb eu, avand in vedere si „conflictul de mentalitati” din societatea romaneasca, daca e mai importanta scoala decat „meseria” sau banii decat educatia?

Probabil nu o sa apuc sa aflu raspunsul la intrebarea asta niciodata, iar pana la urma lumea e libera sa-si traiasca viata si sa isi educe copiii in modalitatea in care vor si considera ei.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *