Palete de culori

 Sarcoline

Potrivit  cu encyclo.co, Sarcoline inseamna la propriu culoarea carnii. Pentru femei, am un sfat aflat de la un supermodel: poarta niste pantofi sau sandale cu tocuri inalte de culoarea sarcoline si vei parea mai inalta, pentru ca astfel picioarele tale vor parea mai lungi. 

 Mikado

Acesta cuvant desemneaza un titlu dat unui imparat in Japonia, unei comedii scrise de W.S. Gilbert. Este de asemenea si una dintre cele mai tari nuante de galben din cate se stie. 

 Coquelicot

Este culoarea florii unei plante care este rosie dar tinde spre portocaliu, astfel rezultand o combinatie unica de aceste doua culori. Este un termen din dialectul local pentru floarea de mac salbatica.

Glaucous

Wikepedia spune despre aceasta culoare ca este un fel de gri-albastrui sau verde. Este utilizat pentru descrierea nuantei palide de gri sau verde-albastrui pe care o poarta penajul unor pasari sau aspectul unor plante. Cateodata este comparata cu nuanta pudrata de culoare a strugurilor. 

Smaragdine

Smaragdine inseamna verde smarald. Smaralda este una dintre cele mai frumoase pietre pretioase. Este o varietate a berilului; o minerala care este colorata in verde datorita cantitatii de crom si cateodata vanadiu. Atunci cand vezi culoarea smaragdine, iti va aminti in mod automat de smaralde.

 Xanadu

Este un loc de o frumusete indescifrabila, mai presus de lux, si de o multumire de nedescris. Este culoarea frunzelor de filodendron. O combinatie de verde si gri ce are un efect calmant.

Wenge

Daca urmaresti in mod constant o emisiune de redecorari de locuinte la televizor, poate ca ai auzit de culoarea wenge. O nuanta de lemn maro inchis cu tonuri masculine de cupru. Lemnul de wenge vine din copacul leguma pe cale de disparitie cunoscut ca Millettia laurentii, asa ca acesta devine din ce ij ce mai rar odata cu fiecare ora. 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *