Palinca, deliciul rar si bun

Nu servim in fiecare zi bauturi alcoolice din responsabilitatea faptului ca sub influenta acestor bauturi nu putem munci. Insa pe cat de rar ajungem sa servim o bautura pe atat de mult merita sa fie una de calitate si care sa ne dezmierde cu adevarat papilele gustative. Nimic nu se compara cu palinca.

Cunoscuta in randul celor care servesc de obicei bauturi traditionale palinca este pe cat de tare in concentratia de alcool pe atat de delicioasa. Asta o demonstreaza si procentele cand vine vorba de un raport al preferintelor in consumul de alcool. Palinca este 40% din consumul total de bauturi spirtoase din Romania. De asemenea din exportul de bauturi peste 70% este reprezentat din nou de palinca.

Secretul acestei bauturi se pare ca este dubla distilare si asta  ii da acea tarie. Dincolo de asta fiecare producator in parte pune maiestria sa in producerea de palinca. Tine cont de traditia si de reteta ce o mosteneste din generatie in generatie. Si cu un plus pe parcurs palinca in sticle lucrate manual  spre exemplu reprezinta o noua etapa de stil in categoria de bauturi alcoolice de acest gen. Pentru ca se tine cont de modul in care astfel de sticle pot innobila prezentarea bauturii producatorii tin cont chiar si de mici detalii pentru a oferi o gama larga de optiuni.

Se spune ca “pe-afara vopsit gardul, inauntru’ leopardul” insa in cazul sticlelor de palinca nu se procedeaza in aceasta maniera. Ce-i drept nu trebuie sa impresioneze aspectul pentru ca mai apoi gustul sa lase de dorit. Pe departe; insa ca o forma complexa de prezentare a acestui produs palinca ce vine frumos imbuteliata in sticle lucrate manual sunt cele care demonstreaza ca o atentie deosebita trebuie sa se acorde si modului de prezentare.

Pentru cei care nu inteleg conceptul sau cred ca nu este tocmai necesar sa ne gandim la evenimente majore de genul nuntilor. Conteaza ca ceea ce vei pune pe masa ca si ceea ce servesc invitatii sa fie placut si vizual vorbind. Astfel de sticle de palinca sunt deosebite si se incadreaza perfect in cadrul unui astfel de eveniment. Mai mult decat atat, este poate printre bauturile de top pentru cei care tin la traditii si organizeaza o seara pur romaneasca, o seara de petrecere in stil rustic, de inspiratie romano-culturala. In acest context palinca nu poate lipsi.

Si daca taria sa este parte din farmecul pe care il are in randul consumatorilor sa savurezi palinca este si asta o arta. Se recomanda consumul ei la temperatura camerei. Si chiar daca vei fi tentat sa dai pur si simplu peste cap un pahar pentru a simti gustul fructat ar trebui sa incercati dupa alte 5 minute o alta inghititura. Cand palinca este una adevarata, de calitate se va simti aroma intensa de fructe, ceea ce pana la urma este secretul de dincolo de tarie. Intensitatea sa este doar o parte de surpriza. Si asociata cu un fel de mancare preferat si de asemenea rustic palinca se cere servita cu placere!

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *