Pat care protejeaza impotriva curemurelor

Daca traiesti intr-o zona unde cutremurele sunt foarte frecvente, stii cat e de greu sa te culci in fiecare seara cu gandul ca un cutremur ar putea sa loveasca din nou. Insa, de acum nu mai trebuie sa iti faci griji din aceasta privinta, din moment ce specialistii au dezvoltat un nou pat care este capabil sa te “inghita” atunci cand simte miscarea unui cutremur.

Astfel, filmul de prezentare a acestui pat arata design-ul care protejeaza ocupantii in timpul unui cutremur- dar cu toate acestea poate fi o adevarata povara pentru ce care sufera de claustrofobie. Avand aspectul unui pat combinat cu un sicriu, patul contine o saltea ce este acoperita de un capac de protectie, care se inchide atunci cand senzorii simt ca pamantul tremura.

Astfel, ocupantul va ramane inchis in cutie pana cand cutremurul se va sfarsit iar cineva va ajunge sa il salveze. Inventia apartine unui om de stiinta chinez pe nume Wang Wenxi, care a obtinut un brevet pentru un alt pat in caz de cutremure in anul 2010. Insa, incepand din acest an, acesta si-a modernizat modelele de paturi. Din cauza ca detaliile specifice lipsesc, se presupune ca acest pat- cutie poate fi deschis atat din interior cat si din exterior. De asemenea, nu se stie deocamdata unde va fi iesirea, in cazul in care o bucata mare de tavan ar putea sa cada peste pat si astfel sa blocheze iesirea.

Design-ul patului pentru cutremur

Design-ul original din anul 2010 prezinta patul ca fiind realizat din metal, avand o saltea in partea de sus. Atunci cand cutremurul loveste, salteaua este inghitita cu ajutorul unui mecanism, in timp ce capacul cutiei se inchide blocand ocupantul in interiorul patului. Balamalele se afla in centrul patului, mai degraba decat pe parti, astfel incat salteaua sa nu cada brusc pe fundul cutiei, ci intreaga miscare sa se realizeze cu calm.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *