Pentru ce ar trebui sa economisesti niste banuti

Stii ca ar trebui sa economisesti cativa bani tot timpul, insa stii si pentru ce ar trebui sa faci acest lucru? In cele ce urmeaza voi enumera niste lucruri pentru care merita sa strangi niste bani si sa-i pui deoparte, pentru orice situatie. Nu cumva sa fii prins cu garda joc! A cunoaste pentru ce ai nevoie de banii respectivi iti va deveni mai usor sa ii pui deoparte.

Plata datoriilor/imprumuturilor

Nimeni nu vrea sa plateasca datorii sau sa se imprumute mereu pentru tot restul vietii. Binenteles, acel card de credit era doar pentru urgente, insa daca ai inceput sa-l folosesti, iti vei da seama ca nu vei mai avea cu ce plati de acum incolo platile lunare. Este in regula pana la urma, pentru asta sunt cartile de credit. Insa nu lasa ca datoriile tale sa creasca, in timp ce tu iti cheltuiesti banii pe prostii.

Urgente medicale

Esti santos tun, nu-i asa? Si totusi, nu vei sti niciodata cand o raceala simpla te poate dobori si se poate transforma intr-i infestare cu un virus gripal. Ca urmare, vei avea nevoie de spitalizare si de medicamente si retete care sa te faca bine, dar daca tu nu vei avea ceva bani pusi deoparte pentru sta, cum se poate sa te faci bine? Nu vrei ca o raceala neasteptata sa te doboare si sa te scoata din schema, asa ca ar trebui sa te gandesti in mod serios si la aceasta posibilitate de viitor.

Perioade de somaj

Expertii financiari recomanda sa avem sufieicnti bani pusi deoparte pentru cel putin trei luni in care poti ramane fara un loc de munca, intr-o asa zisa perioada de stagnare financiara, de somaj. Asa ca ia vezi de cat de multi bani vei avea nevoie in sase luni, calculand cam de cat ai nevoie intr-o luna buna, in care esti inca nagjat undeva, si apoi inmulteste acesti bani la sase si astfel vei realiza cam care sunt resursele financiare de care vei avea nevoie in curand, intr-o asemenea situatie.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *