Pentru tinerii interprinzatori

De ceva timp dragi prieteni caut portite care sa ma conduca spre independenta mea financiara. Adica incerc sa imi creez o imagine despre ceea ce pot face dupa facultate, in cazul in care nu imi gasesc un job la privat. De ceva timp ma tot gandesc la faptul ca merita ca o parte din anii tineretii sa ii investesc in propria persoana, ci nu prin distractii ci prin informatii de calitate asimilate acum, care mai apoi ma pot ajuta sa duc o viata decenta.

E greu sa vezi padurea din cauza copacilor, mai bine zis e greu sa te mobilizezi sa iti deschizi un SRL (societate cu raspundera limitata) in momentul in care te gandesti ca e posibil ca acesta sa nu aiba activitate, iar momentan nici tu nu ai banii necesari ca sa derulezi o afacere.

Desi greu de crezut, astazi am aflat de la un amic ca el se gandeste serios sa isi deschida un SRL-D (Societate cu răspundere limitată – Debutant) si odata infiintat acest SRL, sa apeleze la o firma de consultanta care sa il ajute cu un plan de afacere srl-d pentru a aplica la programul pentru stimularea infintarii si dezvoltarii microinterprinderilor de catre interprinzatorii tineri prin acordarea unui ajutor financial nerambursabil de pana la 10 000 Euro. Am ramas uimit, va marturisesc sincer ca nu am auzit niciodata de SRL-D sau de plan de afacere srl-d si nici de faptul ca statul ofera 10 000 E pentru un plan de afacere bine pus la punct.

Cei 10 000 Euro oferiti de statul roman reprezinta insa o contributie de 50 % din intregul proiect, restul de 50 % trebuie acoperita din buzunarul propriu. Inca ceva de mentionat, din cate stiu eu unele coduri CAEN nu sunt disponibile pentru finantare, astfel ca statul nu te finanteaza cu 10 mii de euro de exemplu ca sa iti deschizi o bodega la parterul blocului…Procesul de finantare & aprobare este mult mai usor decat in cazul fondurilor europene, tot ce trebuie sa faci este un plan de afacere bine intocmit si depus la timp ca te bucuri mai apoi de finantare.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *