Petreceti timp cu proprii copii

jocuri_copii

Din ce in ce mai multi copii se plang de lipsa atentiei si de iubirea din partea parintilor, incat acestia ajung sa le spuna chiar si invatatorilor sau educatorilor ca acasa parintii nu au timp de ei si de cele mai multe ori reactioneaza prin crize de plans.

Cele mai multe familii care au copii pleaca de acasa de dimineata si se intorc seara, incat dupa ce ajung de la servici sunt prea obositi pentru a le mai acorda atentie si copiilor, incat ii lasa sa faca ce vor, indeplinindu-le toate dorintele de ordin material, pentru ca acestia sa fie preocupati cu alte jocuri.

Cei mai multi specialisti spun ca nu cantitatea timpului pe care o petrec parintii cu copilul este importanta, ci calitatea acestuia, incat chiar si o ora daca este petrecuta cu cel mic poate fi fructificata la maxim. De altfel, se pare ca atunci cand parintii ajung acasa nu se gandesc decat la cum sa se odihneasca, pasand responsabilitatea de a sta cu copilul celuilalt partener, care trebuie sa mentina o relatie pozitiva cu copilul, incercand sa atinga etapa de joc si joaca cu acesta. Chiar daca au la dispozitie si 30 minute libere, parintii trebuie sa fie acolo pentru copil, pentru ca acesta sa se dezvolte armonios si sa simta iubirea pe care i-o acorda parintele, pentru ca pentru copil este mai important sa se simta iubit si ocrotit, decat alintat.

Daca veniti de la munca acasa, incercati sa ii acordati timpul care a mai ramas din zi copilului, incat acesta sa va povesteasca ce cantecele a mai invatat la gradinita sau la camin, ce activitati au mai facut la scoala, sau jocurile pe care le-au intreprins. Incercati pe cat posibil sa fructificati acel timp prin jocuri de rol, citind povesti, colorand sau pur si simplu razand impreuna, pentru ca prin aceste actiuni cel mic invata lucruri noi si utile pentru el.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *