Primii pasi pentru educatie

Inca din primii sai ani copilul este un bun candidat pentru a invata despre tot si toate ce il inconjoara. Chiar daca vorbim de un nivel mai jos exista o baza a educatiei ce se formeaza acum. Asa ca nu mare este mirarea de a auzi despre preferintele unor parinti in ceea ce priveste gradinita limba engleza

Gradinita si conceptul strain

Plecand de la concepte straine precum Anglia sau Italia gradinita de la INSPE isi propune sa fie cea care sa aduca un aer nou si un suflu aparte in ceea ce priveste educatia copiilor. Aici se pot inscrie toti cei care se incadreaza in categoriile de varsta de la 1 la 4 ani, formand grupuri de copii numite dupa culori ca o expresie a jovialitatii varstei.

Avantajul de a avea copilul inscris la gradinita inca de la o varsta frageda se va vedea ulterior cand educatia sa va fi o misiune indeplinita. Este de la sine inteles ca cei care incep mai devreme vor fi sa spunem cu un pas inaintea celorlalti. Aici  parintii nu se vor lovi de ideea ca cel mic este inca la o varsta frageda pentru a incepe un program special de gradinita caci pana la urma scopul tocmai acesta este, de a forma un program pentru cel mic.

Dar de ce INSPE te vei intreba la inceput. Mergand pe principiul selectivitatii la inceput s-a dorit a fi scoala pentru cei din comunitatea straina, vorbitoare de limba engleza. In timp insa lucrurile s-au schimbat, au avansat si am ajuns in punctul in care sa putem beneficia de avantajele unei scoli si gradinite particulare, cu predare in limba engleza, cu locuri disponibile pentru toti, indiferent din ce comunitate fac parte. Un prim aspect al progresului este vizibil insa dincolo de istoria in educatie tine pana la urma de dorinta oricarui parinte de a alege ce este mai bun pentru copilul sau.

A alege o gradinita particulara si mai ales una cu predare in limba engleza este pentru copil, din start, o sansa in plus de a progresa, de a se dezvolta armonios. Si ca tot am ajuns la aceasta parte sa tinem cont de faptul ca gradinita in cauza aduce un concept strain de educatie insa bine pus la punct, cu rezultate concrete. Cel mic nu este presat si stresat, nu se simte ingradit si vine cu drag in fiecare zi. Se tine cont nu numai de educatia acestuia, de dezvoltarea sa intelectuala ci si emotionala, din toate punctele de vedere.

Cat despre predarea in limba engleza gradinita va fi un mare plus pentru ca cel mic sa invete chiar si din pura joaca limbajul international ce stim cu totii in zilele noastre reprezinta un strict necesar. Va fi o alta deschidere in viitor, va putea ajunge mai repede un vorbitor nativ de un inalt nivel. Orice ar putea sa fie o sansa la un viitor mai bun reprezinta clar un interes pentru orice parinte astfel ca primul pas facut este alegerea unei graidinite cu predare in limba engleza.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *