Proiect de succes pe Kickstarter

Kickstarter este un site web prin intermediul caruia poti obtine finantarea de acare ai nevoie pentru un proiect propriu. Ideea este destul de simpla, tot ce trebuie sa faci este sa prezinti proiectul si sa spui ce avantaje vor avea sustinatorii cauzei tale. Astfel vei putea obtine sume importante pe care le vei folosi in realizarea proiectului tau.

Pentru a avea un proiect Kickstarter de succes ar trebui sa ai in vedere urmatoarele 3 regulir de baza:

Necesarul de finantare

DIn proiectele care ajung sa fie finantate, doar 25% din acestea ajung sa primeasca finantare cu 3% mai mult decat tinta initiala aleasa. Daca proiectul tau va ajunge la suma de finantare dorita, e foarte probabil ca nu va fi depasita cu mult. In acelasi timp, daca finantarea ajunge la cote mai mari este posibil ca data de livrare a proiectului sa fie amanata.

Stabileste un timp de livrare realist

Pentru un proiect care are nevoie de o suma de 10 000 de dolari, sunt necesar 30 de zile pentru finalizarea acestia. Sansele de reusita in acest caz sunt de 35%. Daca proiectul tau se va intinde pe 60 de zile atunci rata de succes scade pana la 29%. Ca regula generala, cu cat este mai indelungata perioada de finalizare a proiectului cu atat scade mai mult rata de succes.

Sa iti cunosti prietenii

In acest caz conteaza foarte mult numarul tau de prieteni de pe Facebook. Acestia pot sa influenteze sansele tale de reusite. Spre exemplu pentru un proiect de 10 000 de dolari, daca ai 10 prieteni pe Facebook, sansele tale de a ajunge la suma propusa sunt de 9%. In cazul in care ai 100 de prieteni pe Facebook, sansele cresc cu pana la 20% si in cazul in care ai 1000 de contacte pe reteaua de socializare sansele cresc pana la 40%.

In general proiectele Kickstarter care incorporeaza aceste reguli si au un sistem creativ si convingator sunt cele care ajung sa fie plasate pe prima pagina a site-ului.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *