Putin avertizeaza Ucraina de razboi civil

VladimirPutinPresedintele Rusiei, Vladimir Putin a atentionat ca Ucraina este in pragul unui razboi civil dupa ce Kiev a trimis trupe impotriva separtistilor rusi.

Trupele ucrainene s-au plasat in jurul aeroportului Kramatorsk. Intr-un apel telefonic catre cancelarul german Angela Merkel, Vladimir Putin a descris miscarea ca fiind o escaladare brusca. Ucraina a anuntat startul unei operatiuni anti-teroriste in estul tarii marti.

Moscova a anexat Crimea luna trecuta si se sustine ca au mii de trupe adunate de-a lungul granitei cu Ucraina. Kremlin i-a spus a spus despre conversatia lui Vladimir Putin cu Angela Merkel, ca presedintele Rusiei a remarcat escaladarea brusca a conflictului in tara, este efectul, unei izbucniri ai unui razboi civil.

Dar se spune ca ambii lideri au subliniat importanta a planuirii discutiilor de joi intre diplomatii seniori din Rusia, Europa, Statele Unite ale Americii si Ucraina.

Cladiri ocupate

Declaratia lui Kremlin a descris operatiunea militara Ucraineana in estul Ucrainei ca fiind un drum anticonstitutional de a folosi forta impotriva actiunilor protestatarilor pasnici. Tensiunile au fost montate in zilele recente dupa ce rebeli rusiei au ocupat cladiri in aproximativ 10 sate si orase din estul Ucrainei. Acestia cer o autonomie mai mare sau referendum in secesiunea din Ucraina.

Ministrul afacerilor externe William Hague a spus ca Rusia a trimis grupuri inarmate slab deghizate pentru a ocupa cladirile. Vorbind in Londra, a spus ca Moscova avea termeni de consecinte de lunga durata, daca continua sa destabilizeze Ucraina.

Presedintele actual al Ucrainei, Olexander Turchynov a spus Marti, ca trupele au recastigat controlul aerodromului militar din Kramatrosk dupa ce s-au luptat cu grupurile rusesti inarmate. Acesta a spus ca scopul operatiunilor din est, a fost pentru a proteja cetatenii Ucraineni, de a opri teroarea, de a opri crimele si a opri incercarile de a separa tara. Peste noapte pana la 100 de oameni au fost raportati ca fiind in afara aerodromului cu bombe de petrol aliniate pe pamant.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *