Remedii naturale pentru anxietate si stres

Anxietatea apare atunci cand suntem sub stres, dar cu toate acestea, ajuta uneori oamenii sa faca fata la serviciu, scoala sau in orice alta situatie, chiar daca uneori ne inhiba.

Tulburarile de anxietate sunt la ordinea zilei intr-o lume plina de griji si tensiune. Anxietatea iti poate in calea fericirii. Cu toate acestea, exista remedii naturale care te-ar putea ajuta sa treci mai usor peste starile de anxietate.

Remedii care te ajuta sa faci fata stresului si anxietatii

Musetelul  – daca ai un moment de anxietate, bea o cana de ceai de musetel, fiindca s-ar putea sa te calmeze. De asemenea, ceaiul de musetel este renumit pentru faptul ca se consum in stari de panica, fiind astfe, excelent si pentru starile de stres.

Ceaiul verde – calugarii budisti din Japonia puteau medita ore intregi, fiind atenti si relaxati, datorita faptului ca luau ceai verde. Frunzele de ceai verde contin L-Teanina- un compus care reduce ritmul cardiac si hipertensiunea arteriala. De asemenea, prin aceasta procedura poate fi redusa si anxietatea.

Hameiul – hameiul se gaseste in bere, insa gasit sub aceasta forma nu garanteaza reducerea anxietatii. Componentul care are efect sedativ este amar si nu se poate face ceai, doar daca acesta este combinat cu menta sau musetelul, si ajuta la somn.

Valeriana – este un alt sedativ care ajuta la ameliorarea anxietatii. Este, de cele mai multe ori, folosita ca somnifer. Cu toate ca miroase ingrozitor, aceasta este de mare ajutor pentru combaterea insomniei. Cei mai multi iau valeriana in forma de capsule, insa daca suferi de stres si tulburari de somn, valeriana te poate ajuta in acest sens.

Balsamul de lamaie – balsamul de lamaie a fost folosit din Evul Mediu pentru a reduce stresul si anxietatea. Conform unui studiu, cei care au luat balsam de lamaie erau mult mai calmi si linistiti decat cei care au luat placebo. Se recomanda dozele mici, fiindca dozele mult prea mari ar putea amplifica starea de anxietate. Balsamul de lamaie se poate gasi in forma de capsule, ceai si tinctura.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *