Scaune de bar pentru fiecare

Primul criteriu in alegerea scaunelor de bar este inaltimea barului (masa de bar) sau a blatului. Scaunele de bar se gasesc pe mai multe inaltimi fixe sau reglabile pe inaltime.

Scaune de bar cu inaltimea de 63 cm sunt pentru mese a carui inaltime este de 90 cm. De obicei inaltimea de 90 cm o regasim in bucatarii, unde prin prelungirea blatului de bucatarie se obtine o masa la care se poate lua usor un mic dejun sau chiar o cina. Aceasta inaltime se mai gaseste si la bucatarii tip american care sunt prevazute pe mijloc cu o insula. In cazul in care optati pentru o insula in bucatarie sa nu uitati ca in locul unde veti aseza scaunele de bar sa lasati sub blat un spatiu gol minim de 35 cm in adancime.

Scaune de bar cu inaltimea de 75 cm sunt variantele cel mai des intalnite pe piata. Aici veti putea alege scaune de bar cu cadru metalic cromat sau din cadru de lemn. Folosite pentru masa de bar cu o inaltime intre 104-110 cm, scaunele de bar le puteti gasi in variante tapitate cu cadru metalic din bara plina rotunda sau teava patrata, dreptunghiulara, rotunda, pe patru picioare pentru o stabilitate mai buna.

Scaune de bar reglabile pe inaltime sunt variantele dotate cu piston (cilindru) de ridicare-coborare cromat si cu o baza metalica cromata de diferite diametre. Sunt scaune cu inaltimea reglabila de la 61-63 cm pana la 75-78 cm in functie de tipul de sezut a scaunului.

Avantajul scaunelor de bar care sunt reglabile pe inaltime este si ca acestea sunt rotative, avantaj care le face ideale pentru cafenele sau baruri pentru mobilitatea lor.Al doilea criteriu ar fi dimensiunile blatului. Luati in considerare pentru un scaun de bar aveti nevoie de 55-60 cm pentru un scaun. In cazul in care doriti sa intoduceti scaunele sub blatul barului nu uitati sa masurati inaltimea spatarului. La cele reglabile pe inaltime se pot la ajusta la inaltimea cea mai mica si ascunderea lor sub blatul de bar iar cand dorim sa le folosim reglarea lor la inaltimea dorita.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *