Scopuri in viata Hindusilor

Hindus

HindusHuinduismul este considerat a fi Sanatana Dharma, si anume religia eterna, de Hindus. Termenul Sanatana Dharma se refera specific la o lege sau o religie, ce nu este nici un inceput sau un sfarsit. Acesta este cu adevarat motivul pentru care Hinduismul a fost capabil sa asimileze toate tipurile de infleunta a mileniului, si a reusit sa-l pastreze pe al sau, o identitate unica.

Hindus crede intr-o varietate de lucruri. Ce este ciudat despre Hinduism, cu toate acestea, este faptul ca in afara de a avea un set stric de credinte, ofera adeptilor o libertate considerabila de a practica aceasta religie. Nu sunt reguli dificile sau rapide, si interesant, sunt mai mult decat o cale pentru a atinge un anumit scop, un privilegiu care furnizeaza adeptilor alegerea de a-si alege propria cale. Cu toate acestea, doctrina Hindu se bazeaza pe anumite reguli, ce formeaza un fel de contur a intregii traditii religioase. Mai important printre acestea sunt credintele in karma, samsara si moska.

Dupa credintele fundamentale filozofice sunt cele ce tin de Dumnezeu. Hindusii cred ca sunt aproximativ 330 de milioane de Zei, totii fiind manifestari al eternului Brahman. Asa ca slujind aceste divinitati era la fel de sacre ca si inchinarea la Lordul Universal. Un Hindu devotat poate sa slujeasca mai mult decat o zeitate, potrivit alegerii si discretiei sale.

Potrivit scripturilor antice Hindu, exista cateva scopuri fundamentale in viata, pe care fiecare om se asteapta sa le realizeze prin intermediul realizarilor si actiunilor sale. Acestea au fost numite purusarthas in textele filozofice Hindu, si sunt 4 in numere sub :

  • Dharma, activitatile religioase
  • Artha, prosperitate
  • Kama, placeri materiale
  • Moksa, salvare spirituala

Realizarea acestor scopuri ale vietii este considerata a fi extrem de importanta, nu numai ca duc la o viata implinitoare, dar te ajuta sa scapi de ciclul samsara si sa o duci mai bine.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *