Se dubleaza alocatiile copiilor

Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor a fost solicitata de catre organizatia „Salvati Copiii” pentru a aproba pozitiv propunerea legislativa potrivit careia se cere dublarea alocatiei de stat pentru copii. In urma cu o saptamana, aceasta cerere a fost respinsa.

Acceptarea propunerii legislative de dublare a alocatiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei reprezinta un demers firesc in respectarea drepturilor copilului in Romania, sustin reprezentantii organizatiei Salvati Copiii.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat ca Guvernul si PSD sustin majorarea alocatiei de stat pentru copii si nu se pot opune acestui principiu. Acesta sustine ca a discutat aceasta problema atat cu presedintele tarii, Johannis, cat si cu presedintele Camerei Deputatilor, precizand ca se vor gasi bani, pe viitor, fiind insa necesara indicarea sursei de finantare in acest caz.

Asadar, in decursul zilei de miercuri, 20 mai 2015, deputatii au votat pentru problema majorarii alocatiilor de stat pentru copii, inregistrandu-se 98 de voturi „pentru” si 77 „impotriva”.

Astfel, in urma voturilor finale de la orele 15:00, deputatii au aprobat amendamentul PNL privind dublarea alocatiei de stat, inregistrandu-se 322 voturi „pentru” si 2 abtineri.

Premierul Victor Ponta a declarat ca “Guvernul duce la indeplinire deciziile Parlamentului si la un vot atat de consistent trebuie sa ne conformam. Ma bucur ca o masura de stanga este spijinita si de liberali. Impactul finaciar pentru acest an este de 900 milioane de lei, il vom acoperi cu siguranta. Pentru bugetul pe 2016 vreau sprijinul Parlamentului ca aceasta masura sa ramana in vigoare. Ne vom supune vointei Parlamentului, pentru acest an vom asigura resursele financiare si vrem si sprijinul Parlamentului pentru resursele din anii viitori”.

Alina Gorghiu, deputat PNL, a spus ca cei de la PNL vor reusi sa faca si acest lucru, cu spijinul celor de la putere, bineinteles. Aceasta este o veste excelenta pentru multe familii din Romania, fiind vorba de aproximativ 3 milioane si jumatate de copii.

You May Also Like

About the Author: admin

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *