Senzatii asemanatoare orgasmului

Orgasm

De multe ori, orgasmul este asociat unui eveniment sexual, si asta pe buna dreptate. Insa, in ciuda originilor sale sexuale, orgasmul nu trebuie sa fie obtinut intotdeauna in urma unei partide de sex. De fapt, exista o multime de alte actiuni care dovedesc ca pot produce aceeasi senzatie ca si orgasmul.

Acestea sunt cele mai surpinzatoare:

Meditarea are acelasi efect asupra creierului tau. Meditarea si orgasmul nu sunt foarte departe una de cealalta. Guru spirituali sustin ca ambele stari aduc liniste, iar orgasmul nu este o experienta sexuala, ci mai degraba una spirituala. Cercetatorii au descoperit ca ambele stari au aceasi efect asupra creierului, unde sangele sa grabeste sa ajunga in cortexul prefrontal. Cu toate acestea, ambele actiuni constituie o evadare scurta a gandurilor noastre.

Sleepgasm- visele mai kinky. Visele umede in cazul barbatilor nu este un fenomen strain, cu vise mai kinky in care are loc ejacularea in timpul somnului. Si femeile au un echivalent a acestui lucru. O crestere a fluxului sanguin catre muschii vaginali poate determina aparitia orgasmului in somn. 80% din oameni declara ca au orgasm in timpul somnului.

Stranutul are carcteristici similare cu orgasmul. Faptul ca reusesti sa stranuti atunci cand esti racit, este cel mai minunat sentiment. Similar unui orgasm, stranutul implica o acumulare si o eliberare, insa nu putem cuantifica placerea in acest caz. Desi nu exista dovezi stiintifice in care sa spuna ca stranutul este egal cu un orgasm, putem spune ca exista unele asemanari. Stranutul poate elibera endorfine, iar atat nasul, cat si organele genitale, contin tesuturi erectile.

Shopping-ul. Se pare ca, o negociere buna are mai multe beneficii decat faptul ca un client a reusit sa isi tina cativa banuti in buzunar. Cercetatorii de la Univeersitatea din Michigan au ajuns la concluzia ca cei care negociaza in timpul cumparaturilor au sentimente similare cu o partida buna de sex. Acestia au descoperit ca oamenii care au gasit o afacere buna inregistreaza un nivel mai crescut de placere, care se gaseste in aceeasi zona a creierului in care se afla si alti stimuli ai placerii, cum ar fi orgasmul.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *