Simptomele tensiunii crescute

hipertensiune

Tensiunea ridicata este o manifestare a vietii stresante pe care o ducem. Stresul cu care ne confruntam zi de zi ne afecteaza atat sanatatea psihica, precum si cea fizica. Tensiunea crescuta este un exemplu de dezechilibru in stilul de viata. Partea cea mai proasta este ca nu prezinta simptome anume precum alte afectiuni. De aceea de cele mai multe ori o persoana nu isi da seama cand este hipertensiva. Identificarea cauzelor si eliminarea lor e singura modalitate sa tinem riscurile la distanta. Cateva din posibilele elemente declansatoare ale unei tensiuni ridicate sunt:

  • esti barbat si ai o varsta de peste 40 de ani
  •  consumi multa sare si potasiu
  •  esti obez
  •  fumezi
  •  ai o viata foarte stresanta sau una foarte inactiva

Daca te situezi in vreuna din situatiile de mai sus, trebuie sa te tii sub observatie, pentru a sesiza la timp simptomele hipertensiunii ce sunt enumerate in continuare.

Dureri de cap – daca ti se intampla din ce in ce mai frecvent, posibil sa nu fie dureri de cap obisnuite. Durerile de cap frecvente sunt un semn sigur al cresterii tensiunii.
Ameteala – este normal sa o mai simtim din cand in cand, insa daca isi face aparitia din ce in ce mai des, alaturi de transpiratii si palpitatii, este posibil sa fie un simptom al hipertensiunii.
Greata – nu trebuie sa fie neaparat asociata cu starile de voma. Orice deranjament la nivelul stomacului poate fi un semn al hipertensiunii, in special daca este singurul simptom.
Somnolenta – unul din cele mai pregnante simptome ale tensiunii crescute. Persoana simte tot timpul nevoia de odihna si are dificultati in a tine ochii deschisi.
Vedere incetosata sau pierderea vederii – caz grav, in care trebuie cautata imediat atentie medicala. Poate sa nu fie doar un semn al hipertensiunii, de aceea se recomanda consultarea unui specialist.
Oboseala – rezistenta organismului la activitate prelungita este redusa, nu mai exista acea vigoare anterioara, chiar si in cazul activitatilor zilnice obisnuite.

Oricare din aceste simptome isi poate face aparitia cand nivelul tensiunii depaseste o anumita limita. O persoana hipertensiva poate sa nu prezinte toate aceste simptome, ci doar unul sau cateva. De aceea la aparitia oricarei dintre cele enumerate mai sus este bine sa verificam prima data tensiunea.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *