Solutii interactive pentru scoli

Procesul educativ nu mai este deloc cel clasic, cel folosit acum 10 ani, cel cu care eram obisnuiti. Astazi procesul de educatie presupune o incercare din ce in ce mai grea de a tine pasul cu tehnologia, astfel incat elevii sa nu fie plictisiti.

Orice mod de motivare este binevenit si in acest sens, tehnologia pune la dispozitie uneltele necesare. De foarte multi ani, in scoli s-au introdus calculatoarele si orele de TIC (Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor). Elevii erau invatati sa foloseasca programe de tip office si aveau oportunitatea de a intelege cum functioneaza un calculator.

Ulterior, in scoli au fost introduse din ce in ce mai multe electronice tocmai pentru a ajuta in procesul educativ si de a face elevii sa fie mai interesati de scoala.

S-a trecut incetul cu incetul la prezentari cu video-proiectoare, la predarea lectiilor cu ajutorul lor. Elevii s-au obisnuit sa primeasca drept teme pentru proiecte semestriale prezentari in programe de editare vizuala, reviste, foi de ziar si diverse portofolii realizate in exclusivitate folosind tehnologia moderna.

Nu de mult am aflat si despre tablele scolare interactive dar nu stiam prea multe despre ele. Cautand insa table scolare interactive pret pe internet, am avut ocazia sa inteleg mai bine cum functioneaza.

Este vorba despre table inteligente, conectate la un calculator/ laptop printr-un cablu USB. Se instaleaza un soft ce vine in pachet cu tabla, se monteaza un proiector care sa afiseze desktop-ul calculatorului pe ecran si gata.

Elevii pot lucra pe astfel de table, pot scrie iar softul tablei salveaza tot ce a fost scris, pot lucra cu fisiere de tip office cu mare usurinta avand posibilitatea de marire-micsorare, rotire, drag and drop.

Astfel, la foarte multe obiecte tabla scolara interactiva poate fi un dispozitiv foarte bun pentru a antrena clasa in a-i folosi toate functiile in procesul de invatare.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.