Somnul ”beat” sau cel ”drogat”?

somn

Unul din cele mai urate aspecte ale cresterii in varsta este ca, somnul lipseste din ce in ce mai mult din viata noastra. Nu numai ca dormim mai putin, chiar si modul in care adormim devine mai dificil atunci cand avem nevoie cu adevart de somn.

Asa ca, in loc sa dormi linistit, te vezi cu telecomanda in mana schimband posturile TV-ului, doar ca sa te trezesti cateva ore mai tarziu intrebandu-te ce nu merge bine. O multime de oameni incerca sa incheie acest cerc vicios si beau cate un pahar de vin sau wiskey doar ca sa adoarma mai usor.

Altii apeleaza la consumul de marijuana ca ajutor in cazul somnului, deoarece este foarte cunoscuta ca relaxeaza omul. Efectele secundare ale marijuanei constau in foame, fericire si stare de somnolenta.

Nu e niciun secret faptul ca atat alcoolul cat si marijuana induc o stare de somn, insa asta nu inseamna ca aceste doua sunt metode benefce pentru a avea un somn cat mai bun.

Care sunt efectele intre somnul cauzat de alcool si cel cauzat de marijuana?

Cercetatorii au demonstrat ca alcoolul este o metoda groaznica pentru somn. Consumul de alcool inainte de somn determina  crestere a activitatii alpha, care are loc atunci cand esti treaz (si creierul este si el treaz), insa intr-un mod mult mai agitat. In esenta, consumul de alcool conduce la o activitate in contradictie in interiorul creierului. Alcoolul nu este benefic pentru somn, asa ca ar trebui sa eviti sa iti faci un obicei de a bea un pahar de vin inainte de somn.

Marijuana este, in continuare, ilegala in o multime de state din lume, in timp ce, in unele tari, marijuana este folosita in scopuri medicinale. Spre deosebire de alcool nu exista o supradoza de marijuana. Datorita faptului ca marijuana inca este ilegala, este foarte dificil pentru ca cercetatorii sa realizeze studii asupra acestui lucru, si nu pot sa stabileasca ce efecte are marijuana asupra starii generale a omului, in special asupra somnului. Oricine a incercat marijuana, cu siguranta a ”cochetat” cu senzatia de somn, iar acest lucru i-ar putea determina pe oamenii de stiinta sa spuna ca marijuana este un ajutor bun in cazul lipsei de somn.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *