Stii totul despre creierul tau? Afla chiar acum!

Creierul nostru este cu siguranta cel mai important organ al corpului nostru. Acesta este necesar pentru toate actiunile nostre voluntare si involuntare. Ori de cate ori facem ceva acesta actioneaza in mod involuntar. Fie ca respiram sau avem o reactie de moment, creierul nostru este mereu in alerta si functioneaza. Aproximativ 75% din componenta creierului nostru este reprezentata de apa. Pe masura ce crestem creierele noatre ajung sa se dezvolte din ce in ce mai mult si ne dezvoltam propria personalitate si propriul mod de a gandi.

Sunt multe lucruri in legatura cu creierul nostru pe care nu le stim. Nu ne referim la lucrurile complicate stiute de oamenii de stiinta si de cercetatori, ci la lucrurile relativ banale care nu stam sa le constientizam. Lucruri interesante care ne fac sa intelegem mai bine modul in care actionam in functie de stadiul in care se afla creierul nostru.

Spre exemplu, creierele noastre nu se dezvolta in totalitate pana cand nu iesim din pubertate. Lucru ce ar explica numeroasele decizii proaste pe care le luam ori de cate ori avem ocazia in perioada aceasta. Acest lucru ne spune ca noi nu reactionam corect pentru ca nu avem experienta in ceea ce facem, ne zice ca acesta nu este inca in totalitate dezvoltat. Materia cenusie se dezvolta in creier pana la sfarsitul pubertatii. De obicei in apropierea varstei de 17 ani. De asemenea este momentul in care creierul nostru isi dezvolta lobii frontali. Acestia sunt responsabili pentru modul in care gandim si modul in care luam anumite decizii.

Astfel este destul de interesant sa stim de unde vine expresia de “a te coace la minte”. Nu este o zicala care spune ca nu esti destul de inteligent, ci una care se bazeaza pe ideea conform careia creierul nostru nu este dezvoltat in totalitate pana la o anumita varsta.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *