Suprataxa pentru mancarea junk food

Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca am ajuns in punctul in care oamenii au mai multe probleme de sanatate din cauza obezitatii si a ceea ce se coreleaza cu aceasta decat de foamete cum era in trecut. Ar trebui sa luam masuri spun ei si asta vizeaza si Romania. 3 solutii care se cred viabile pentru a limita aceasta problema:

  1. Suprataxa pentru mancarea junk food sau cum spune romanul mancarea proasta, ultraprocesata. Din aceasta lista fac deja parte tari precum Italia, Franta sau chiar Grecia. Masura vizeaza sa se impuna taxe mai mari decat cele existente pentru furnizorii de mancare din aceasta categorie. Fiind mai scumpa nu toata lumea ar avea posibilitatea sa consume asa ceva.
  2. Interzicerea publicitatii pe acest sector in special cand vine vorba de copii. Este o strategie de marketing, toata lumea stie asta si tinerii sunt cei mai expusi. O data cu o astfel masura ar urma sa se impuna si restrictii speciale pentru restaurantele, localurile care vand junk food.
  3. Schimbari fiscale pentru cei care vand o astfel de mancare.

Una peste alta se incearca “uciderea” unei astfel de industrii. Desi si asta produce suficient de mult. Un prim semnal de alarma poate pentru cei care ar trebui sa isi schimbe mediul de acitivitate. Insa sa nu uitam ca exista o diferenta intre fast food si junk food, in cazul din urma insemnand mancarea nu rapida ci doar cea ultraprocesata, cu un exces de sara, zahar si grasimi, exact ceea ce specialistii spun ca ar trebui sa evitam de vreme ce acestea afecteaza clar sanatatea.

In lumea moderna in care traim cand a fi pe fuga este parca la ordinea de zi au aparut aceste tipuri de alimente ce au un plus de savoare, insa care in egala masura inseamna un compromis pe termen lung.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.