Tabla moderna reinventeaza stilul educational

Probabil cu totii avem amintiri comune din timpul scolii. Mirosul de creta, atingerea tablei scolare, emotiile unei ore de curs sunt ceea ce definesc locul in care devenim oameni mari. Daca e sa ne luam dupa ceea ce Kant spunea “un om nu poate deveni om decat prin educatie” este de la sine inteles cat de mult conteaza anii de scoala. In varianta moderna scoala are o alta definitie sau cel putin cand vine vorba de tablele scolare. De la cea simpla, verde asa cum ne aducem aminte cu totii ajungem sa adoptam din ce in ce mai des categoria de table scolare interactive.

Tabla scolara moderna si redefinirea studiului

Fata de varianta clasica marele avantaj pe care il are o tabla scolara interactiva se refera la usurinta cu care se poate studia si invata. Pentru ca o astfel de tabla este imbunatatita si face ca experienta la orice sala de curs sa fie de inalta clasa. Spre exemplu categoria de table scolare interactive include tehnologia optica, ceea ce face ca scrierea sa se faca nu cu creta ci cu un marker special. Acesta nu lasa praf, nu poate provoca alergii si nu murdareste asa cum se intampla cu praful de creta. Insa mai mult decat atat se poate scrie chiar si cu degetul, cu un obiect opac. Nu conditioneaza din acest punct de vedere, deci castiga un plus de popularitate.

Mai mult decat atat, acelasi tip de tabla se pare ca aduce posibilitatea ca studentii, elevii sa lucreze simultan. Din nou un plus pentru ca prin acest schimb de informatii si cunostinte studiul se asociaza in mod practic cu exemple, ceea ce face ca un elev sa retina mai bine ceea ce se preda.

Si daca e sa continuam cu lista de avantaje ce le include o tabla interactiva nu este de neglijat faptul ca aceasta se conecteaza la calculator, laptop si poate suporta fisiere multimedia. Cu o simpla conexiune de tip USB orice tip de resurs, de material didactic in acest format este acceptata, ceea ce face ca studiul sa fie imbunatatit. De asemenea prin simpla atingere se pot recunoaste gesturi care sa mareasca o imagine, sa o mute, sa faca amplasarea in pagina asa cum se doreste, pentru comparatii sau multiple exemple oferite in acelasi timp.

Rezistenta? Ai putea crede ca o astfel de tabla poate fi mai fragila si implica un plus de atentie in modul de utilizare insa inscrisa in lista de table moderne si calitative este rezistenta la socuri si zgaraieturi. Asta face ca investitia intr-o astfel de tabla sa se dovedeasca ca fiind clar una eficienta.

Una peste alta, se pare ca viitorul in ceea ce priveste studiul este schimbat fata de ceea ce multi stiam. Dar asta nu este decat de bine pentru noile generatii. Inca o data se dovedeste clar ca modernul isi pune amprenta in orice domeniu al vietii, insa cand asta inseamna un plus pentru noi, cand punem totul in slujba studiului care pana la urma este baza generatiilor pentru viitor nimic nu poate sa incante mai mult.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *