Tendinte de cazare in 2018

rentakub.com

Au existat ani si generatii care abia daca ajungeau pe litoralul romanesc. Au existat si generatii de copii ce au prins trendul taberelor. Cert este ca de-a lungul anilor s-au tot schimbat stilurile si tendintele printre turisti. Acestia au inceput sa guste tot mai mult dorinta de altceva, iar la ora actuala se pare ca inca sunt doriti de asta.

Daca te pregatesti de vacanta acestui an, poate ca ti-ai dori sa ai in vedere o cazare inedita. Iata cateva idei de casa de vacanta 2018 care iti vor da peste cap teoriile clasice despre cazarile de pana acum.

Kub-ul sau cum sa te bucuri mai mult de natura

Un concrept relativ nou il reprezinta casele de vacanta de tip kub. Cred ca si numele spune de la sine despre ce este vorba. Dar sa nu crezi ca este ca un cub, un spatiu mic si inghesuit. Este de fapt ca o garsoniera, bine dotata, bine amplasata.

O astfel de constructie, un altfel de concept, kub-ul iti permite sa te bucuri de zone in natura si practic face ca acea cazare in  hoteluri aglomerate sa fie uitata. Te poti totusi bucura de aer conditionat sau de un pat confortabil; insa cat de placut va fi sa iesi pe terasa si sa fii direct in inima naturii? Tocmai acesta este noul concept, ce doreste sa revolutioneze piata. Asa ca in scurt timp vom asista la o schimbare ce vine din partea multora.

Practic un kub te invita intr-un spatiu al naturii, te invita la relaxare si sa redescoperi ce inseamna sa fugi cu adevarat de rutina, de betoane, de hoteluri si tot ce defineste viata ta de regula.

Cazarea in regim hotelier

Daca iti doresti o experienta autentica, intr-un centru urban, nu ai cum sa treci cu vederea optiunea de cazare in regim hotelier. De data aceasta se refera la locuinte ce au toate conditiile, dotarile de confort, dar care se pot oferi la inchiriere dupa principiile hotelurilor.

Asta inseamna ca ai pe de-o parte confortul de acasa si libertatea de a trai in intimitate, cu posibilitatea de a te bucura de tot ceea ce un hotel iti poate oferi. Un astfel de concept nu este nou pe piata, insa timid isi face loc printre preferintele turistilor. De regula cei care opteaza pentru o astfel de cazare sunt tocmai familiile. Nu ar trebui sa refuzi aceasta experienta; si in plus vei vedea ca poate fi mai avantajoasa la pret, decat ar costa un apartament complet pus la dispozitie de unitatile hoteliere.

Case autentice

Tot ca un manifest la intoarcerea catre traditie, cultura pura si de la mama ei – sau mai bine spus stra-strabunica ei – este si cazarea in case autentice, la tara. Acest segment a fost intens exploatat si continua sa produca efecte. Sunt mici pensiuni din zone turistice sau nu, sunt pasionatii de trecut si case vechi, pe care le restaureaza in cel mai pur si fidel mod cu putinta.

In astfel de cazuri nu ai sa vezi geamuri de termopan pentru ca turistul actual sau proprietarul simte nevoie de tamplarie moderna. Asadar, inca se vor gasi geamuri din lemn, barne solide si robuste in spatiul de locuit, porti bine lucrate, sculpturi si unelte ce aduc aminte de alte vremuri.

Unii merg si mai departe de atat si ofera o lectie despre viata la tara, astfel ca cei interesati pot descoperi cum se ingrijesc animalele, cum se scarmana lana sau cum se intretine o gospodarie in stil autentic.

Orice alegi, merita sa incerci si ceva nou.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *