Ucraina pe punctul de a intra in mijlocul unui razboi rece

In Ucraina, protestele masive si revolutia populatiei continua. Consecintele sunt deja destul de clare. Presedintele a fost emis astazi dimineata oficial din functie iar pe numele lui s-a emis un mandat de arestare. Unde este, nimeni nu stie inca. Cert este ca nu acasa.

Peste 1000 de persoane au patruns pe impresionantul domeniu al lui Ianukovici. Oamenii de rand au ramas complet impresionati de ce au gasit acolo. Nici nu mai e de mirare ca si-au facut poze cu paunii gasiti in gradina zoologica din resedinta intinsa pe 140 hectare.

S-au mirat toti de vaporul de pe proprietate, piscinele si masinile noi sau de epoca. Ianukovici nu era insa acolo. Incarca in schimb sa decoleze de pe un aeroport din Donetk. In ciuda faptului ca cei care il insoteau pe Ianukovici au incercat sa mituiasca oficialii aeroportului.

Nici nu mai stii despre ce sa vorbesti in amalgamul de evenimente care s-au petrecut intr-un timp atat de scurt. Razboiul rece a inceput, chiar daca sistemul a fost schimbat complet, presedintele demis, Iulia Timosenko eliberata si gata sa candideze pentru presedintie.

Nimeni nu stie unde este Viktor Ianukovici si pentru el, probabil ca ar fi mai bine sa ramana asa. Furia poporului si-a atins limitele si avand in vedere tot ce s-a intamplat, cel mai probabil nu ar avea un sfarsit mai bun decat Ceausescu daca ar fi prins.

Intervine insa o dilema mare. Un razboi rece si mut a inceput deja. Rousia nu va ceda in veci la avantajele pe care i le ofera Ucraina. Uniunea Europeana sigur nu vrea o tara pe care sa o hraneasca.

Frustrarea va fi si mai mare in randul cetatenilor din Ucraina cand vor realiza ca cel mai probabil nu vor intra in Uniunea Europeana sau daca vor intra, Moscova va avea grija sa gestioneze un nou razboi rece in favoarea ei.

 

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *