Viata la tara…Un subiect atat de trist de dezbatut in zilele noastre, in conditiile in care copiii din mediul rural nu isi continua studiile, in care satele romanesti sunt din ce in ce mai imbatranite si majoritatea tinerilor sunt nevoiti sa migreze spre mediul urban in care viata e la fel de grea, dar locul de munca mai usor de gasit.
Trebuie sa recunosc ca eu am crescut la tara, am copilarit la sat, buncii mei locuiesc si traiesc in mediul rural, cu bune, cu rele, uneori avand conditii mai grele decat in mediul urban. In ziua de azi viata la tara e complicata, poate la fel de complicata chiar ca in mediul urban. In primul rand trebuie va spun ca timpul trece altfel la sat, vesnicia s-a nascut la tara. De asemenea si activitatile de la tara difera dupa cum stiti de activitatile si mentalitatile din mediul urban.
Taranii in general sa limiteaza sa cultive pamantul pentru grau, porumb din care mai apoi sa faca paine sau mamaliga ori sfecla de zahar. Populatia dupa cum stiti este imbatranita, iar promiscuitatea isi face locul uneori in satele sarace, in care exista familii numeroase, sarace si care traiesc din ajutorul social, locuind totodata in case de chirpici, cu mai multi copii.
Agricultura, cresterea animalelor, definesc agricultura romaneasca ca fiind una de subzistenta, procentul copiilor celor care isi continua studiile la oras fiind undeva sub 20 %. Din pacate si promiscuitatea, determinata uneori si de lipsa informatiei, a consumului de alcool si a timpul petrecut in carciuma, a mentalitatilor neschimbate fac din satul romanesc un sat al tristetii, in care timpul trece fara ca progresul sa-si faca loc…Stirile de la ora 17 de pe Pro Tv sunt pline de astfel de exempele. Progresul trebuie sa isi faca aparitia si in mediul rural, deoarece 30 % din populatie traieste la sat.