Voi daruiti?

Zilele astea o cunostiinta si-a serbat ziua de nastere. Cunostiinta asta a mea e genul de persoane care face extrem de multe cadouri celor dragi, prietenilor, insa nu doar la ocazii speciale. E genul de om care daca are ocazia isi ajuta orice cunostiinta / prieten aflat intr-o situatia deliciata poate financiar. Deci, daruieste extrem de mult, fara sa ceara nimic in schimb, insa si primeste o groaza de chestii bune, de data aceasta de la viata. Voi daruiti cadouri sau bani prietenilor doar de ziua lor si de Craciun?

Cele mai frumoase cadouri le-am luat mereu in graba. Insa nu vreau sa vorbim doar de lucruri materiale. Ca sa daruiesti ai mai intai nevoie de un suflet, de o stare de spirit. Motto-ul meu e sa nu astepti niciodata cadouri chiar daca faci. Am vazut multe persoane, care daruiesc din obligatie, care atunci cand trebuie sa intoarca inapoi un cadou, se fastaciesc si uita de placerea pe care o au atunci cand primesc. Exact, vorbim de genul ala de oameni zgarciti, chitrosi, care nu doar ca nu dau cadouri dar isi priveaza intreaga viata de chestii, doar ca sa adune bani. Vorbim de avaratie, o boala intalnita la multi romani. Au foarte putini bani, nici nu daruiesc altora, dar nici nu primesc. Isi ingusteaza cercul de prieteni si de cunostiinte, incearca sa stranga cat mai mult, dar in final, mor saraci.

Zgarcenia de multe ori nu e o scuza. Va dau poate un exemplu nefericit. Stiti cine e cel mai zgarcit om din fotbalul romanesc nu? George Copos. Portretul tipului care si cand face cadouri probabil are un interes ascuns.  Stiti ce spune mitologia?

Fereşte-te de greci şi când fac daruri. Acum va intreb eu pe voi, romanii mai daruiesc, fac daruri? Pana la urma, depinde de fiecare.Dai, primesti, nu dai, nu primesti… De multe ori cadouri simbolice intretin relatii sociale mult mai valoroase decat suma cadoului.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *