Stapaneste-ti nervii eficient!

De multe ori se intampla sa ne enervam si sa simtim ca nu putem sa ne controlam. Ei bine, in momentul in care nu stim cum sa ne controlam trebuie sa apelam la mici trucuri care sa ne faca sa uitam de anumite lucruri.

In continuare vom prezenta cateva sfaturi care va vor ajuta sa treceti peste momentele de criza sau de rabufnire:

  • In momentul in care vrei sa descrii o problema vorbeste in numele propriu evitand astfel sa critici sau sa invinovatesti pe cineva. Spre exemplu poti spune, “Sunt suparat ca nu mi-ai dat o mana de ajutor in bucatarie in seara aceasta”. Daca procedezi pe dos, nu vei face decat sa-ti superi partenerul, iar scandalul se va declansa imediat.
  • Foloseste umorul pentru a reduce tensiunea imaginandu-te pe tine sau pe cealalta persoana in situatii amuzante. Fereste-te sa folosesti sarcasmul.
  • Muzica de relaxare calmeaza sufletul. O sesiune de ascultare a acestui gen muzical, in timp ce esti asezat confortabil iti va elibera spiritul. Din cand in cand, respira adanc.
  • Cand oamenii nu pot sa-si stapaneasca furia, pot aparea consecinte periculoase. Cere ajutorul pentru a-ti putea stapani temperamentul. Rugaciunile aduc pace persoanelor care cer asta.
  • Calmeaza-te. Respira adanc. In timp ce expiri, imagineaza-ti ca toata furia acumulata iese afara pe nas si pe gura. Elibereaz-o si simte-te liber. Repeta exercitiul pana cand te vei simti linistit. Apoi vizualizeaza-te intr-un loc unde te simti fericit, calm si relaxat. Poate fi vorba despre o plaja, o gradina oriunde ti-ar placea sa te afli. Imagineaza-te acolo in timp ce respiri calm. Facand asta nu-ti va mai fi greu sa obtii pacea interioara.

Astfel, vei reusi sa te calmezi si astfel sa nu ai probleme cu persoanele dragi tie. Constientizeaza ca stresul si nervii nu fac decat sa iti deterioreze relatia cu cei din jurul tau.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *