Pericolele televizorului

Se pare ca cei mai multi oameni isi petrec timpul liber uitandu-se la televizor. Exista foarte multe emisiuni care au rol educativ insa trebuie s amai tinem cont si de faptul ca pe langa rolul educativ pe care il au aceste emisiunea, expunerea in fata televizorului pe o perioada indelungata nu face decat sa dauneze sanatatii fizice si psihice.

In primul rand, trebuie sa luati masuri in cazul in care copilul dvs. petrece ziua de dimineata si pana seara in fata televizorului sau cu tableta in mana. Aceste lucruri au urmari desutl de grave care isi vor pune mai tarziu amprenta pe viata copilului.

Cercetatorii au descoperit ca, in spatele unei imagini oarecare dintr-un film dramatic, comedii sau de dragoste, se transmit, la nivel subconstient, idei despre cum ar trebui sa faci fata unor situatii de viata. Acestea sunt mesajele subliminale. Partea negativa este ca, practic, copilul va creste cu niste conceptii de viata si comportamente invatate de la televizor, fara sa le fi trecut prin propriul filtru de gandire. In momentul in care copilul se uita la televizor, creierul intra intr-o stare “de asteptare”, adica intr-o stare pasiva, in care gandirea personala este ignorata. La fel se intampla si cu emotiile si cu dorintele lui. Omul, care este o fiinta sociala, va avea tendinta sa se adapteze la opinia publica, adica sa isi adapteze punctele de vedere la cele vehiculate de mass-media. Practic, mass-media il invita pe copil sa se piarda pe sine.

Este foarte important sa nu va abandonati copilul in fata televizorul doar din cauza ca prin prisma televizrului copilul va sta cuminte. Aveti grija la timpul pe care il petrece copilul in fata televizorului daca va doriti ca acesta sa fie sanatos din punct de vedere fizic si psihic.

You May Also Like

About the Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *